Tarihçe

22.12.2014 4856

 

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ilk bağımsız anaokulu olarak 1 Kasım 2004 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır.2004–2005 Eğitim-Öğretim yılında yaklaşık 30 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlayan okulumuz şuan 180 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Kurumumuzda 10 sınıf öğretmeni,1 müdür,1 müdür yardımcısı,1memur,1 hizmetli olmak üzere 14 kadrolu personel çalışmaktadır.
Okulumuz tek katlı olup; 1 erkek ve 1 kız olmak üzere özenle dizayn edilmiş 2 adet wc, 5 derslik,1 mutfak,2 adet idari oda ve oyun salonu şeklinde yıldız proje halinde inşa edilmiştir. 
Sınıf içerisinde çocukların rahatça çalışmalarını sağlamak için her bir öğrenciye özel dolaplar, sandalyeler, masalar yaptırılmış. Okulun tüm bölümleri ev ortamını aratmayacak şekilde parke ile döşetilmiştir. Her alanda gelişimlerini destekleyen faaliyet köşeleri düzenlenmiştir. Öğrenci sayılarının artması nedeniyle 2007–2008 eğitim yılında var olan beslenme odası ve uyku odası sınıfa dönüştürülerek derslik sayımız 2 tane daha artmıştır. Ayrıca yine ihtiyaçtan dolayı bahçeye çimlendirme çalışması yapılmış, çam ağacı dikilmiş, tahterevalli, salıncak, kaydırak, kum havuzu gibi bahçe oyunlarının oynanması için çeşitli oyuncaklar yapılmış,trafik eğitim pistiyaptırılmış ,ve fırsat eğitiminden yararlanmaları ve veli katılımını artırmak için bahçemize kamelya yaptırılmış olup bahçe çocukların rahatça oynayabilecekleri oyun sahası haline getirilmiştir. Okulumuzun duvarları anaokuluna yakışır şekilde çeşitli çizgi kahramanı ile resimlendirilmiş, demir parmaklıkları da rengârenk albenili bir şekilde boyatılmıştır.

Yıl içerisinde çocuklarımızı sosyal, zihinsel, devinişsel, duygusal ve dil alanında destekleyen çeşitli sosyal faaliyetler yapılmaktadır. Faaliyetler arasında folklor çalışmaları, yılsonu etkinlikleri, Anneler Günü,23 Nisan kutlamaları gibi önemli gün ve haftalar, sergiler, kermesler yer almaktadır. Şu anda halkoyunları ekibinin kurulması için hazırlıklarımız devam etmektedir. Okul öncesi eğitimini tanıtmak, teşvik etmek ve veli katılımını sağlamak, amacıyla RAM ve öğretmenlerimiz aracılıyla zaman zaman çok yönlü hazırlanmış seminerler verilmektedir.

Eğitim-öğretim yılı içerisinde önce sağlık diyerek çocuklarımız 2 defa en yakın sağlık kuruluşu tarafından sağlık taramasından geçmektedir.
Okulumuzun eğitiminden yararlanan çocuklarımızın ileriki eğitim dönemlerinde okul öncesi eğitim almayan çocuklara göre daha başarılı, kendine güvenen, kendini rahatça ifade edebilen öğrenciler olduğu gözlemlenmiştir.
Okulumuzda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde atölyeler kurulmuş olup tüm öğrencilerimizin bu atölyelerden eşit şartlarda faydalanması sağlanmıştır.
SEVGİ ANAOKULU, örnek bir okul öncesi eğitim kurumu olarak gelecekte sağlıklı düşünen beyinler yetiştirmeye hazır bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.